UDGIVELSER FRA PEGASI...


Udgivelser om miljø, økologi og forbrug


Som dråber på sten - Reportage og interviews om forbrugerne og den globale fødevaresikkerhed i Codex Alimentarius

I centrum af Rom ligger hovedsædet for en temmelig ukendt international institution med det lidet folkelige navn Codex Alimentarius.
I al ubemærkethed har Codex i mange år vedtaget regler og retningslinjer, som har konsekvenser for folkesundheden og handelen i hele verden. Den vedlagte bog er den første på dansk, der fortæller, hvordan det foregår, når Codex forhandler om den globale fødevaresikkerhed i et virvar af både officielle og uskrevne regler.

Bogen giver en levende beskrivelse af opbygningen, den langsommelige proces omkring standardernes tilblivelse, de politiske spilleregler og traditioner for dialogen på møderne samt de mange politiske rævekager, der også bliver bagt i denne sammenhæng.
Desuden giver den et indblik i, hvordan beslutningerne i Codex påvirker fødevarelovgivningen i resten af verden. Og hvor stort og banebrydende et arbejde forbrugerrepræsentanter på vegne af jordens befolkning har gjort igennem mange år.
Forhandlingerne får meget lidt offentlig opmærksomhed. Derfor ved de færreste forbrugere, at deres stemme på grund af nedskæringer er blevet svagere eller er helt forstummet i Codex.
Imens vokser verdenshandelen, og fødevaresikkerheden presser sig på som et globalt problem. Beslutningerne i Codex er vigtigere nu, end nogensinde.

Som dråber på sten er skrevet af freelance journalist Birthe Sonne Kristensen og udgivet i samarbejde med Aktive Forbrugere.

Som dråber på sten. 60 sider. 95 kr. inkl. forsendelse.

Køb bogen - Klik her for at bestille Som dråber på stenForbrugerne og EU

EU har dagligt en stor og stigende betydning for de danske forbrugere. Konkret manifesterer dette sig f.eks. i købelovens bestemmelse om at udvide reklamationsfristen til to år og EU regulering om kemikalier i forbrugerprodukter. Denne bog indeholder interviews med fire danske forbrugerpolitikere - bl.a. Benedicte Federspiel fra Forbrugerrådet og Bjarne Pedersen fra Consumers International - der fra hver deres forbrugerorganisation giver et bud på hvad EU betyder for de danske og udenlandske forbrugere, samt en vurdering af hvordan forbrugerne kan få reel indflydelse på EUs forbrugerpolitik.

Forbrugerne og EU er udarbejdet af Danmarks Aktive Forbrugere
32 sider.  Pris 50 kr. (inkl.. moms og forsendelse)

Køb bogen
- Klik her for at bestille Forbrugerne og EUKlik her for at læse mere om Økologi og transportØkologi og transport - Miljøbelastning ved transport af økologiske fødevarer

Er økologiske kiwier fløjet ind fra New Zealand økologiske?

I takt med at økologiens udbredelse har der bredt sig en diskussion om den miljøbelastning der er forbundet med transport af økologiske varer. Denne bog søger at opsamle nogle af de få undersøgelser der faktisk er lavet med relevans for økologiske varer, således at debatten i højere grad kan tage afsæt i fakta.

Økologi og transport er udarbejdet af Danmarks Aktive Forbrugere
40 sider,  Pris 50 kr. (inkl.. moms og forsendelse)

Klik her for at læse mere om bogen

Køb bogen - Klik her for at bestille Økologi og transportKlik her for at læse mere om ELEV 2002ELEV 2002 - Undersøgelse af unges kendskab og holdning til økologi

Dagens 9. klasseelever er morgendagens økologiske forbrugere. De er en lidt atypisk forbrugergruppe idet deres personlige indkøb og forbrug er anderledes end voksne forbrugeres. Med denne undersøgelse er det hensigten at komme i dybden med unges kendskab og holdning til økologi og miljø, samt belyse hvad der er med til at danne deres holdning. Undersøgelsen er gennemført for Danmarks Aktive Forbrugere af CASA. Undersøgelsen er støttet af Fødevareministeriet.

ELEV 2002.  Af Lis Husmer,  CASA
150 sider. Pris 50 kr. (inkl.. moms og forsendelse)

Klik her for at læse mere om bogen

Køb bogen - Klik her for at bestille ELEV 2002Andre udgivelser


Klik her for at læse mere om QuentastaQuentasta – En dansk Tolkienbibliografi

Quentasta er en kommenteret bibliografi der rummer en praktisk talt samlet liste over alt vedrørende J. R. R. Tolkien udgivet på dansk. Herunder alle bøger skrevet af Tolkien og bøger om Tolkien og hans verden, samt bøger om kunst, musik, tegneserier og noder inspireret af Tolkien. 
Ydermere gennemgår den universitetsspecialer samt relevante artikler i aviser, blade og magasiner. Bogen fungerer også som en guide til Tolkiens bøger - herunder de mange bøger der er udgivet af Tolkiens søn efter faderens død.

Quentasta - En dansk Tolkenbiblografi
Af Kim H. Pierri
92 sider,  Pris 50 kr. (inkl. moms og forsendelse)

Klik her for at læse mere om bogen

Køb bogen - Klik her for at bestille Quentasta


SENESTE UDGIVELSE...

SOM DRÅBER PÅ STEN

Reportage og interviews om forbrugerne og den globale fødevare- sikkerhed i Codex Alimentarius   

Klik her og læs mere...

KOMMENDE UDGIVELSER...

Økologi og grønthandlere

Forbrugerne i København tilhører eliten blandt de økologiske forbrugere. Så hvorfor sælger grønthandlere i København ikke økologi? Undersøgelse foretaget af Aktive Forbrugere.

Udkommer - Maj 2008

KONTAKT PEGASI

Forlaget Pegasi
c/o Aktive Forbrugere
Rosenørns Allé 41
1970 Frederiksberg C
Tlf. 35372030
pegasi@aktiveforbrugere.dk